21 ian. 2016

Plaga neagra a Statului Islamic loveste cumplit crestinatatea (Video)

"...Iar cand veti vedea uraciunea pustiirii stand unde nu se cuvine - cine citeste sa inteleaga - atunci cei ce vor fi in Iudeea sa fuga in munti" - Marcu (13:14)

Manastirea Sf. Ilie din Mosul (Irak) - distrusa complet de ISIS
Plaga neagra a Statului Islamic loveste cumplit orice se inscrie pe lista sa de chestiuni "eretice", dar mai presus de orice, distruge indeosebi crestinii si lacasurile lor de cult - biserici, manastiri, icoane, morminte, cruci si locuri de inchinaciune.

Printre pierderile deosebit de dureroase ale crestinitatii, se numara si Manastirea Sfantul Ilie (ST. Elijah) din Mosul - lacas de cult si rugaciune cu o vechime de peste 1.400 de ani.

Este vorba despre cea mai veche manastire din Irak - un lacas de o inestimabila valoare istorica, culturala si religioasa pentru crestini si nu numai.



Potrivit imaginilor obtinute prin satelit, manastirea a fost rasa de pe suprafata pamantului de catre fortele ISIS in perioada august-septembrie 2014, dupa cum a declarat analistul american de specialitate, Stephen Wood.

"Pietrele au fost pur si simplu pulverizate - buldozere, echipamente grele, ciocane pneumatice, chiar si explozibili, au transformat zidurile de piatra intr-un desert de praf alb-gri. Au distrus-o complet", a declarat specialistul.


Fortele ISIS, care controleaza zone intinse din Irak si Siria, au ucis mii de civili si au distrus in calea lor tot ceea ce a considerat ca este contrar propriei interpretari a Islamului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.