20 iun. 2011

32 membri Anonymous arestati in Turcia

Grupul de hackeri Anonymous incepe sa-si piada tot mai mult din anonimat, dupa ultimele arestari efectuate in Spania si in Turcia: alti 32 de membri trecuti din umbra mastilor la racoarea inchisorii.
Potrivit analizelor specifice Sophos, grupul ar fi utilizat instrumente de atac de slaba calitate, astfel incat urmele celor responsabili au fost usor de identificat de autoritatile turce, relateaza Webnews.
Atacurile informatice au devenit in ultima perioada un fenomen tot mai amenintator pentru activitatile desfasurate online, astfel incat autoritatile tind sa acorde o atentie sporita acestui sector, Internetul transformandu-se de multe ori intr-un veritabil "camp de batalie virtuala".
Grupul Anonymous actioneaza insa in mod neomogen, fara a dispune de o anumita ierarhie sau interdependenta intre membri: aceasta caracteristica ar putea atribui actiunilor sale o aura idealistica, de libertate fara frontiere, fara stindard, pe care multi tind sa o aprecieze drept simbol al Internetului liber.
Acuzati de implicarea in recentul atac informatic asupra PlayStation Network, actiune negata insa de membri grupului, activistii din spatele mastii virtuale au primit o lovitura serioasa din partea autoritatilor, hotarate sa stavileasca fenomenul de hacking fara precedent, inregistrat in ultima perioada, subliniaza sursa.

Sursa: Webnews
Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.