20 iun. 2011

Atac informatic de proportii la serverele Codemasters

Dupa experienta negativa inregistrata de utilizatorii PlayStation Network, iata ca un eveniment similar loveste lumea videogame: un nou atac informatic de proportii la serverele Codemasters.
Grupul britanic producator si distribuitor de jocuri video, fondat inca din 1985 la Warwickshire, a lansat un mesaj catre proprii utilizatori, informandu-i ca serverele Codemasters au suferit un atac informatic in urma caruia s-a produs o importanta scurgere de date sensibile, relateaza Webnews.
„In data de 3 iunie am identificat un acces neautorizat la site-ul nostru Codemasters.com. De indata ce a fost sesizata interferenta, am procedat atat la plasarea site-ului in regim ofline, cat si a tuturor serviciilor web asociate acestuia, pentru a evita ulterioarele intruziuni”, precizeaza comunicatul potrivit sursei citate.
„In perioada imediat urmatoare constatarii acestui eveniment neplacut, am efectuat investigatii, descoperind cu regret ca accesul neautorizat a afectat atat site-ul Codemasters.com, cat si site-ul intern al companiei, cu toate subdomeniile sale”, continua mesajul.
Desi inca nu exista dovezi relevante cu privire la tipul de informatii care s-au scurs in cadrul acestui atac, specialistii de la Codemasters apreciaza ca probabilitatea ca datele sensibile ale clientilor sa fie compromise, astfel incat recomanda adoptarea imediata a unor masuri radicale:
„Recomandam schimbarea imediata a tuturor parolelor asociate conturilor personale Codemasters, iar daca utilizati aceleasi informatii de acces si pentru alte site-uri, modificarea acestora in consecinta”.
De asemena se recomanda prudenta in ceea ce priveste inregistrarea unor cereri suspecte de date si informatii personale, informatii bancare sau primirea unor mail-uri care incerca redirectionarea utilizatorului catre link-uri ale altor site-uri.
Codemasters precizeaza ca site-ul oficial al grupului va ramane inchis pana la sfarsitul anului, pentru finalizarea tuturor operatiunilor de restabilire a unui functionament corect si sigur pentru toti utilizatorii, subliniaza sursa.

Sursa: Webnews
Foto: gamerbrain

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.