18 sept. 2011

ONU: cursa contra cronometru pentru SUA si UE

Diplomatia SUA si UE este supusa la un veritabil examen - cursa contra cronometru pentru rezolvarea chestiunii palestiniene, care pune sub semnul intrebarii sperantele de pace in Orientul Mijlociu.
Intalnire la New York duminica, a reprezentantilor diplomatiilor americane si europene, in vederea identificarii urgente a unei solutii menite sa aduca la masa tratativelor Israelul si palestinienii, relateaza ANSA.

Ingrijorarea cu care ONU priveste situatia tensionata dintre cele doua parti este pe deplin justificata: eforturile unite ale UE si SUA sunt indreptate in directia rezolvarii acestei chestiuni spinoase, intr-o incercare frenetica de a evita cererea de recunoastere pe care palestinienii intentioneaza sa o prezinte in cadrul Adunarii Generale ONU.

Ramane de vazut in ce masura diplomatiile americane si europene vor reusi sa construiasca un proiect de propunere, bazat pe o formula care sa satisfaca ambele parti, astfel incat sa poata fi deschise din nou portile negocierilor de pace in zona si sa se evite astfel noi agitatii si divergente in Orientul Mijlociu, subliniaza sursa.
 

Sursa si Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.