25 oct. 2011

Atac cibernetic asupra principalului furnizor de arme japonez, Mitsubishi Heavy Industries Ltd

Cel mai important furnizor de arme nipon, Mitsubishi Heavy Industries Ltd, a fost victima unui atac cibernetic, in urma caruia au fost furate date sensibile si informatii vizand obietive nucleare.
Posibilitatea ca datele sa cuprinda si informatii referitoare la avioane, elicoptere sau alte echipamente militare, inca nu a fost confirmata oficial, relateaza Webnews.
Ministerul Apararii din Japonia a comunicat insa, potrivit sursei citate, ca in urma atacului nu s-au inregistrat scurgeri de date vizand aspecte de tip „classified”, cum ar fi secretele de aparare, dar ancheta se afla inca in plina desfasurare, pana in acest moment, peste 80 de computere rezultand infectate de un virus.
In timp ce Mitsubishi Heavy Industries Ltd nu s-a grabit sa emita declaratii referitor la acest incident, rivalii sai, IHI Corp si Kawasaky Heavy Industries au fost informati cu rapiditate, prin intermediul unor mailuri suspecte, de problemele cu care se confrunta gigantul producator de arme.
Japonia se mobilizeaza intens in ultima perioada, in vederea intaririi sigurantei propriilor sisteme informatice, deschizand in acest context canale de comunicare si colaborare cu Statele Unite, pentru transmiterea informatiilor asupra fenomenului de hacking, care afecteaza atat institutiile statului, cat si sectorul privat, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.