2 nov. 2011

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, va fi extradat in Suedia

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a pierdut recursul in procesul examinat de Inalta Curte din Londra, urmand sa fie extradat in Suedia, unde este acuzat de viol si agresiune sexuala.
Inalta Curte din Londra si-a pronuntat miercuri decizia cu privire la cererea de etradare avansata de autoritatile suedeze impotriva fondatorului controversatului Wikileaks, relateaza La Stampa.
Julian Assange a fost asaltate de multimea cetatenilor britanici care l-au asteptat la intrarea in aula, intampinandu-l cu aplauze si pancarde inscriptionate cu fraze de tipul "Eliberati-l pe Assange" si "Puneti capat razboaielor".

Judecatorii Ousley si Thomas au confirmat justa decizie exprimata in luna februarie a anului in curs de catre judecatorul districtual Howard Riddle, respingand teoria australianului, potrivit careia extradarea ar fi "incorecta si ilegala", iar verdictul pronuntat a fost publicat online.

Acuzat de viol de catre doua suedeze, australianul in varsta de 40 de ani, a fost arestat in decembrie 2010 la Londra, in virtutea unui mandat european eliberat de autoritatile de la Stockholm.

Arestarea a avut loc in timp ce Wikileaks publica mii de documente diplomatice americane cu continut secret, iar Assange a negatvehement acuzatiile, sustinand ca cele doua femei care au inaintat plangerea au consimtit de fapt la actul sexual.

Prima sentinta, emisa in luna februarie, stabilea extradarea lui Assange, dar avocatii acestuia au lansat o lunga procedura de apel, care a reusit insa doar sa amane inevitabilul, subliniaza sursa.
 
Sursa & Foto: La Stampa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.