12 dec. 2011

Mauritania: Europeni, nu dati bani teroristilor!

Mauritania a lansat un apel catre tarile europene, pentru a nu se plati recompensele solicitate de membrii gruparii Al Qaida in schimbul vietii ostaticilor care au fost rapiti de acestia in Sahel.

Mesajul a fost adresat in cadrul unei reuniuni care a avut loc la Nouakchott, intre ministri Apararii europeni si cei nord-africani, relateaza ANSA.

Este vorba despre actiunea gruparii AQMI, o factiune nord-africana a organizatiei teroriste Al Qaida, care a revendicat rapirea a trei europeni (doi spanioli si o italianca) in cursul lunii octombrie, sechestrandu-i intr-o tabara din desertul algerian.

Ahmedou Ould Ideye, ministrul Apararii din Mauritania, a subliniat importanta identificarii unei solutii menite sa incolteasca teroristii, astfel incat sa se evite plata sumelor cerute drept recompensa pentru viata ostaticilor.

"Cer tuturor celor prezenti de a-si uni eforturile pentru taierea surselor de finantare a terorismului si pentru constrangerea rapitorilor de a elibera ostaticii fara avansarea unor sume importante in schimbul vietii lor", a declarat Ahmedou Ould Ideye, in cadrul reuniunii, potrivit sursei citate.

Sursa & Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.