6 ian. 2012

Mexic - podul aflat la cea mai mare inaltime fata de baza stramtorii traversate

Suspendat la 403 metri de la poalele vaii deasupra careia stabileste o importanta cale de traversare, podul din Baluarte, Sierra Madre, a fost inaugurat vineri de presedintele mexican Felipe Calderon.

Lung de 1.124 de metri, podul face parte din autostrada care traverseaza teritorii cu relief accidentat, asigurand legatura intre orasul Durango, situat in zona centrala si Mazatlan, de pe Coasta pacificului, relateaza ANSA.

Constructia din Mexic a intrat in cartea recordurilor, pentru performanta recunoscuta de a fi podul construit la cea mai mare inaltime fata de baza stramtorii muntoase pe care o traverseaza.

Podul prezinta piloni cu o geometrie complexa, elaborata de specialistii companiei germane PERI si bazata pe sistemul ACS (Automatic Climbing System): pilonul cel mai inalt, purtand numarul 5, atinge cota de 169 de metri, avand sectiunea transversala a bazei de 18 x 8,56 metri.

Constructia reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura finalizate in Mexic, la ceremonia inaugurarii, alaturi de presedintele tarii, fiind prezenti si observatorii de la Guinness Book, precizeaza sursa.

Sursa & Foto: ANSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.