30 ian. 2012

Un asteroid se va abate asupra Terrei in 2029 - planuri de protectie

Agentia Spatiala Europeana a decis sa investeasca milioane de euro intr-o serie de proiecte destinate protejarii planetei impotriva eventualului impact cu un asteroid gigantic, in anul 2029.

In acest context, au fost ipotizate trei tipuri de scenarii posibile, carora le-au fost corelate instrumente specifice, menite sa abata asteroidul de la traiectoria sa, astfel incat impactul cu Terra sa nu aibe loc, relateaza TM News.

Acest veritabil "plan de atac" a fost denumit Neoshield si oricat de hollywoodiana ar parea abordarea subiectului, ASE nu o considera nici pe departe nerealista. Asteroidul a primit la randul sau o denumire: Apophis.

Primul scenariu prevede trimiterea unei sonde spatiale cu misiunea de a lovi asteroidul cu o viteza maxima si cel de-al doilea propune devierea indirecta a traiectoriei corpului ceresc cu ajutorul unei sonde care ar trebui sa-l urmareasca mai multi ani la rand din apropiere, atragandu-l gravitational cat mai departe de Terra.

Cel mai controversat plan este insa al treilea, care avanseaza ipoteza detonarii unei incarcaturi nucleare in imediata vecinatate a asteroidului.

Studiul elaborat de ASE nu este nici pe departe un joc: "Riscul ca un asteroid sa ameninte Terra exista la modul cel mai concret", a firma inca din 2008 Willy Benz, presedintele comisiei stiintifice din cadrul ASE, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: TM News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.