Daca durerile de spate non-traumatice incep sa exercite presiuni inca de la primele ore ale diminetii, inseamna ca ne-am inscris pe nebagate de seamna, in clubul persoanelor cu ceva probleme psiho-iritative in acest context.
In spatele durerilor de spate |
Mai pe romaneste, in spatele durerilor de spate, se ascund motive care nu tin neaparat de varsta, de forma fizica sau de greutatea corporala, ci indeosebi de o serie de factori stresanti, care actioneaza la nivel subconstient, provocand dureri la nivelul coloanei vertebrale.
Este vorba nu numai despre clasica durere ce afecteaza zona lombo-sacrala, ci si de cele ce se instaleaza la nivelul coloanei cervicale sau toracice (dorsale).
Iata in cele ce urmeaza, o descriere succinta a unor situatii de aceasta factura, in care persoanele afectate ar putea lupta impotriva respectivelor suferinte pe cale psihica, pentru indepartarea factorilor ce conduc la o stare sufleteasca neplacuta, dublata de dureri ale coloanei:
1. Dureri la nivelul segmentului cervical: cervicalgia este o suferinta destul de des intalnita, dar cand aceasta nu se datoreaza unor traume sau unor expuneri imprudente la frig, ascunde o serie de detalii extrem de interesante ce vizeaza persoana afectata. Potrivit specialistilor in domeniu, este vorba despre subiecti cu un caracter puternic, persoane de incredere, atat in ceea ce priveste activitatea desfasurata la locul de munca, cat si in contextul vietii personale.
Concentrandu-se pe controlul extrem asupra tuturor aspectelor ce tin de propriul drum in viata, aceste persoane tind sa-si impuna reguli stricte de ingrijire si intretinere corporala, dar si emotionala, deopotriva.
In paralel, cei ce sufera de cervicalgie au o maniacala predispozitie altruista, utilizata de regula drept scuza pentru lasarea propriei persoane pe locul doi.
Criza dureroasa apare pe fondul unei suprasolicitari mentale sau emotive in acest context.
2. Dureri la nivelul segmentului dorsal: durerile aparute in zona dorsala din imediata vecinatate a coloanei cervicale tradeaza neincrederea in persoanele pe care le frecventam sau incapacitatea de accepta adevarata fata a anumitor situatii cu care ne confruntam.
Aceasta suferinta este specifica persoanelor care tind sa nalizeze in detaliu aproape orice, perseverand insa intr-un comportament gresit, care le impiedica sa-si realizeze obiectivele.
Solutia? Ceva mai multa elasticitate, toleranta, adaptabilitate. Usor de zis, nu-i asa?
3. Dureri la nivelul segmentului lombo-sacral: in acest caz se pare ca motivele suferintei tin de un simt exagerat al datoriei si al responsabilitatii fata de ceilalti.
Metaforic vorbind, durerea de spate ar putea fi definita drept un veritabil strigat de disperare al organismului, atunci cand nu reuseste sa suporte o inevitabila situatie suprasolicitanta.
O atitudine orientata spre sacrificiu nu ajuta catusi de putin in acest caz - este nevoie asadar de o scurta pauza, pentru a reflecta asupra anumitor schimbari absolut necesare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.