31 mar. 2012

Anonymous: "Sambata vom stinge Internetul"


Un nou mesaj ingrijorator a fost lansat de organizatia de hackeri Anonymous, continand de aceasta data o amenintare ce vizeaza intreaga activitate online: "Sambata, 31 martie, vom stinge Internetul".

Grupul Anonymous este responsabil pentru blocarea a numeroase site-uri guvernative si a celui apartinand Vaticanului, printre alte actiuni importante de atac informatic lansate impotriva unor multinationale sau organizatii prestigioase din intreaga lume, relateaza Leggo.

De aceasta data insa, avertizarea lansata de Anonymous se refera la organizarea unui atac DdoS (distributed denial of service), indreptat impotriva a 13 din principalele DNS la nivel mondial, care gestioneaza domeniile ce se afla la baza celor mai multe site-uri.

Daca operatiunea anuntata va reusi, internautii din lumea intreaga ar putea asista la un blackout de proportii la nivelul universului Web, asteptand cu sufletul la gura ca serviciile sa fie reluate cat mai curand cu putinta, subliniaza sursa.

Ar putea fi cu neputinta sa se obtina un raspuns din partea GoogleYahoo sau Facebook, desi in repetate randuri, Anonymous a declarat ca nu intentioneaza sa creeze probleme utilizatorilor, ci doar sa protesteze intr-un mod cu totul si cu totul original "impotriva legii SOPA, a liderilor financiari si bancilor care manipuleaza lumea intreaga in functie de propriile interese".

Potrivit sursei citate, amenintarea lansata de Anonymous ar putea fi insa si un pseudo-preludiu la Ziua Pacalelilor, menit sa mentina utilizatorii conectati la Internet intreaga noapte de 31 martie, pentru a intampina ziua de 1 aprilie cu aceasta farsa, fruct al unui simt al umorului ceva mai greu de digerat. 

Sursa & Foto: Leggo

Un comentariu:

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.