29 mar. 2012

Google Go - disponibila prima versiune stabila

Google a anuntat disponibilitatea primei versiuni stabile pentru Google Go, creat inca din 2009, un limbaj de programare care permite realizarea de aplicatii optimizate pentru arhitecturile multicore.

Google Go ofera programatorilor toate instrumentele necesare pentru a putea pune la punct aplicatii stabile, suportand Linux, FreeBSD, Mac OS X si, pentru prima data, Windows, informeaza Webnews.


Sintaxa limbajului de programare Google Go este similara celei specifice limbajului C, careia specialistii din Mountain View i-au adaugat o serie de concepte „imprumutate” din Pascal, Newsqueak si Limbo.

Lista completa a elementelor de noutate prezente la nivelul acestei prime versiuni a fost publicata pe blogul oficial Google Go, cu descrierea amanuntita a fiecarei categorii de modificari aduse limbajului initial, elaborat inainte de Go 1.

Potrivit sursei citate, la realizarea acestei versiuni, specialistii Google au acordat o tentie deosebita stabilitatii sale, cu obiectivul de a oferi programatorilor un instrument util si de nadejde, in munca lor de zi cu zi, garantand pentru compatibilitatea sa cu toate versiunile succesive.


Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.