4 apr. 2012

Raspberry Pi, un pas inapoi: lipseste marcajul CE


Dispozitivele Raspberry Pi vor trebui sa mai astepte pentru a putea fi comercializate in spatiul Uniunii Europene, vazandu-se silite sa execute un pas inapoi, din pricina lipsei marcajului CE necesar.

Certificatul european de conformitate reprezinta o conditie absolut necesara pentru ca acest dispozitiv, costand numai 22 de lire sterline, sa poata fi vandut oficial in magazinele de specialitate de pe teritoriul Uniunii Europene, relateaza Webnews.

Desi producatorii au sperat ca, avand in vedere natura dispozitivului, nu va fi cu adevarat nevoie de acest aviz, Departamentul Business, Innovation and Skills (BIS), a anuntat oficial ca Raspberry Pi va trebui sa fie supus controlului in vederea obtinerii certificatului de conformitate.

Raspberry Pi are forma unui card de credit si prezinta un procesor bazat pe arhitectura ARM, prezenta si la nivelul dispozitivelor iPhone 3G realizate de Apple.

In prezent, Raspberry Pi se afla in asteptarea rezultatelor testelor vizand emisia de unde electromagnetice, care, in teorie, nu ar trebui sa-i creeze probleme micutului dispozitiv, proiectul anuntandu-se deosebit de promitator pentru o piata asupra careia exercita deja o atractie irezistibila, subliniaza sursa.

Sursa & Foto: Webnews
CATEGORII

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.