28 mar. 2012

Australia urecheaza Apple: promisiunea 4G nu poate fi respectata


Australia acuza Apple de inducerea in eroare a consumatorilor, prezentandu-si noul dispozitiv iPad drept un tablet 4G, desi acoperirea acestui serviciu este limitata doar la teritoriul SUA si Canadei.

Grupului din Cupertino nu i se poate reprosa ca nu ar fi spus adevarul cu privire la imposibilitatea fructificarii vitezei sporite pe alte meridiane ale lumii: limitele 4G au fost declarate inca din prezentare, fiind indicate in nota continand specificatiile tehnice ale noului tablet, relateaza Webnews.

In ciuda acestor masuri de prevedere insa, grupul din Cupertino este acuzat de inselatorie, autoritatile australiene lansand un mesaj foarte clar: Apple promite un device "Wi-Fi+4G" desi este cu neputinta ca un australian sa se conecteze in tara sa la retele 4G, devreme ce acestea nu sunt disponibile.

Australian Competition and Consumer Commision (ACCC) afirma ca publicul ar trebui informat in detaliu cu privire la aceste neajunsuri, astfel incat potentialii cumparatori sa fie pe deplin constienti de performantele limitate ale dispozitivului iPad pe teritoriul australian inainte de a-l achizitiona.

La randul sau grupul Apple se apara cu indarjire, constient ca aceasta situatie este valabila si in Europa sau la nivelul altor piete emergente: "noul iPad e dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a se putea conecta la o retea 4G - nu este responsabilitatea grupului daca acoperirea nu poate fi asigurata atat de rapid cum isi doreste toata lumea".

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.