19 mar. 2012

Julian Assange intra in cursa pentru fotoliul de senator


Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in ciuda problemelor legale cu care s-a confruntat in ultima perioada in Marea Britanie si in Suedia, intentioneaza sa intre in cursa pentru postul de senator.

Este vorba despre un fotoliu in senatul australian, care pare sa exercite o atractie irezistibila asupra lui Assange, decis sa isi joace cele mai bune carti pentru o cariera politica, realateaza Webnews.

Vestea a fost lansata din contul Twitter al controversatului portal web, anuntand o interesanta batalie contra premierului local Julia Gillard, care a refuzat sa-l sustina pe Assange in 2010, cand miile de documente secrete dezvaluite de WikiLeaks au pus intr-o situatie stanjenitoare Statele Unite.

La vremea respectiva, desi autoritatile locale au comunicat oficial faptul ca site-ul web si fondatorul sau nu au incalcat legile australiene, Gillard l-a atacat pe Assange, clasificand initiativa acestuia drept "iresponsabila".

Alegerile sunt prevazute pentru vara lui 2013, intre timp Assange asteptand sentinta Curtii Supreme, care va trebui sa se pronunte asupra eventualei sale extradari in Suedia, pentru a raspunde acuzatiilor de violenta sexuala pe teritoriul acestui stat - o chestiune ce ar putea pune insa ulterior in miscare mecanismul judiciar pentru o noua extradare in Statele Unite, unde nu-l asteapta nimic bun, concluzioneaza sursa. 

Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.