29 mar. 2012

LibreOffice - noutati la nivel de editing (Video)

Un grup de programatori au reusit sa integreze un element nou la nivel de editing in LibreOffice, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a colabora, lucrand concomitent in universul online.

LibreOffice este un proiect care a luat nastere ca extensie a serviciului OpenOffice, imbogatindu-se progresiv cu noi caracteristici, gratie unui grup de programatori care i-au adaugat ulterior instrumente suplimentare, relateaza Webnews.

Pentru suita open source, este vorba despre un interesant element de noutate, care va contribui la dezvoltarea proiectului, constituind un nou pas in directia unor versiuni mai atragatoare, mai stabile si mai sigure.

Introducerea facilitatii "Collaborative Editing" a fost posibila gratie codului serviciilor Telepathy, integrat la nivel de LibreOffice, un framework deschis care suporta mai multe protocoluri, permitand printre altele si identificarea unui canal pentru comunicare multidirectionala.

Protocolului instant messaging utilizat, i-a fost adaugat si asa-numitul Jabber, care permite acoperirea functiei chat, intr-o varianta experimentala deocamdata, cu promisiunea ferma de continuare a dezvoltarii proiectului, lansata de Michael Meeks, parintele Linux SUSE si coordonatorul LibreOffice, precizeaza sursa.


Sursa & Foto: Webnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.