15 mar. 2012

Gigantii Internetului, obligati sa plateasca taxe in Franta?


Gigantii Internetului ar putea fi obligati in curand sa plateasca taxe in Franta, daca insistentele actualului presedinte francez, Nicolas Sarkozy, se vor finaliza cu adoptarea unor masuri concrete.

Este vorba mai exact despre o chestiune destul de spinoasa, care a fost dezbatuta in diverse circumstante si in alte tari, precum Italia, Turcia sau Marea Britanie, dar care este rascolita mai nou de Sarkozy, un insistent sustinator al introducerii de taxe pentru colosii universului online, relateaza Webnews.

"Este inacceptabil ca aceste entitati sa factureze miliarde de euro fara sa plateasca nici un fel de taxe", a declarat presedintele francez potrivit sursei citate.

Acuzatia de evaziune este insa dificil de demonstrat, in conditiile in care marii jucatori de pe scena Web pot executa cu usurinta un slalom printre normele impuse de Uniunea Europeana in acest context, plasandu-si sediile oficiale in Irlanda spre exemplu si sediile operative in orice alt loc convenabil din lume.

In opinia lui Nicolas Sarkozy, Franta ar trebui sa introduca taxe pentru veniturile inregistrate din publicitatea online, dar un astfel de proiect a fost deja respins in parlament anul trecut, temandu-se repercursiuni negative asupra companiilor locale, in timp ce uriasii Google, Facebook si Twitter nici macar nu s-ar sinchisi, subliniaza sursa.

Sursa: Webnews
Foto: Web Trends

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.