31 mai 2012

Filipine: exorcistul coplesit de posedati

Preotul catolic Michel Joe Zerrudo are 42 de ani si lupta zilnic pentru a alunga diavolul din trupurile posedatilor filipinezi, dupa metodele studiate la Roma, alaturi de alti preoti exorcisti, autorizati sa practice acest ritual deosebit.

In ultimii ani, numarul preotilor exorcisti s-a diminuat extrem de mult, in timp ce "diavolul rapeste tot mai multe suflete", afirma cu amaraciune parintele Zerrudo, potrivit Der Spiegel.

"In regiunea Manilei traiesc 14 milioane de persoane si suntem doar doi preoti care lupta impotriva necuratului. Nu stiu cum o sa ne descurcam in perioada imediat urmatoare: nu stiu de ce, din ce in ce mai multi oameni cad prada diavolului - poate ca numarul tot mai scazut al credinciosilor il ajuta sa devina mai puternic", explica preotul catolic.

"Uneori, la usa mea se prezinta patru-cinci posedati care au nevoie de ajutorul meu, dar eu reusesc sa alung maxim odata pe saptamana diavolul din corpul unei persoane - pentru a duce o asemenea lupta e nevoie de mult timp", a subliniat parintele Zerrudo.

In ceea ce priveste modul in care industria cinematografica a prezentat figura "Exorcistului" in celebrul film difuzat pe toate meridianele lumii, parintele Zerrudo s-a aratat extrem de dezamagit:  "E o falsa reprezentare a ceea ce se intampla in realitate cu cei carora diavolul le rapeste fiinta - lupta pe care o da sacerdotul in aceste cazuri este o treaba care ar trebui tratata cu cea mai mare seriozitate".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.