19 apr. 2016

Ochiul electronic - o speranta pentru nevazatori

Oamenii de stiinta sunt pe cale sa identifice o solutie tehnologica menita sa compenseze lipsa vederii pentru cei ce se confrunta cu astfel de probleme, realizand asa-numitul "ochi electronic".

Este vorba mai exact despre o solutie deosebit de promitatoare: "tehnologia din privire" ar fi bazata in esenta, pe un proiect avangardist, sub forma unui implant care poate prelua integral functiile ochiului uman.

Tehnologia din privire
Primele teste efectuate s-au soldat cu rezultate mai mult decat promitatoare, ochiul electronic fiind deja implantat unui numar redus de pacienti din Marea Britanie, afectati de o afectiune genetica a ochiului, numita retinita pigmentara.

Desi ar putea fi considerat parte dintr-un scenariu stiintifico-fantastic, ochiul electronic reprezinta in acest moment o solutie concreta in diferite boli ale ochilor, speranta a numeroase persoane lipsite de vedere.

Cei zece pacienti care au testat in cursul lunii aprilie ultimele dispozitive realizate de specialistii de la Retina Implant Ag, companie lider in domeniul implanturilor subretinale, au facut cunostinta cu lumina in adevaratul sens al cuvantului, de indata ce dispozitivele au fost activate.

"Suntem entuziasmati de rezultatele acestei tehnologii care se demonstreaza un adevarat succes pentru pacienti", a declarat Tim Jackson, medic chirurg in cadrul King's College Hospital si Robert McLaren, profesor de oftalmologie la Universitatea din Oxford.

Chip-ul electronic are doar trei milimetri si in ciuda dimensiunilor sale reduse, se propune drept un veritabil spargator de gheata in sectorul medical de specialitate, deschizand portile catre universul culorilor pentru numeroase persoane nevazatoare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.