31 mai 2012

Primarul New York-ului declara razboi bauturilor Coca Cola

Mike, Bloomberg, primarul New York-ului, a decis sa declare un veritabil razboi fenomenului obezitatii, adoptand o masura menita sa stavileasca serios consumul bauturilor cu continut ridicat de zaharuri.

Mike Bloomberg
Astfel, primul cetatean newyorkez, intentioneaza sa interzica pur si simplu comercializarea formatului "extra-large" pentru astfel de produse lichide in restaurante, baruri, sali de cimena si chiar si la carucioarele ambulante, dand o lovitura marilor producatori, precum Coca Cola, relateaza New York Times.

Este vorba despre un proiect de-a dreptul revolutionar, unicul de acest gen demarat vreodata in Statele Unite, vizand toate bauturile care prezinta un continut mare de zahar, depasind 25 de calorii la o cantitate de 200 ml de lichid, comercializate in format extra-large.

In opinia primarului american, "obezitatea a devenit o problema nationala, iar la New York a sosit vremea sa se treaca de la vorbe la fapte, adoptandu-se masuri concrete", precizeaza sursa.

Initiativa are darul de a irita indeosebi marii producatori de sucuri gazoase: "Aceste propuneri extremiste nu fac decat sa abata atentia de la adevaratele cauze care se afla la baza fenomenului obezitatii in SUA", a declarat  un purtator de cuvant de la National Beverage Associations.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.