1 iun. 2012

Casa Alba si aliatii sai impotriva fenomenului botnet

Administratia Obama, alaturi de noua companii de prestigiu international, printre care se numara si Microsoft, au stabilit o strategie comuna pentru combaterea asa-numitului fenomen "botnet", asociat computerelor infectate, care transmit spam si virusi pe Internet.

Spam
Industry Botnet Group (IBG) este numele noului grup constituit de Casa Alba, Homeland Security Department  si cei noua aliati ai sai, avand drept obiectiv elaborarea unui plan amanuntit de identificare si anihilare a acestor musafiri nepoftiti in universul online, relateaza Webnews.

Initiativa prevede si o ampla campanie educativa pentru consumatori, alaturi de strategia dezvoltata pe patru vectori, bazata pe o serie de principii care vor trebui respectate in actiunea de stavilire a activitatilor botnet, intr-o maniera sincronizata si coerenta.

IBG va centraliza si analiza in detaliu toate datele si informatiile corelate atacurilor, in timp ce utilizatorii vor primi notificari online in situatia in care se constata infectarea computerului personal, transformat discret intr-un "zombie" tehnologic, fara ca proprietarul sa stie ca se afla in posesia unui PC infectat.

Microsoft a lansat deja campania "Keep a Clean Machine", prin intermediul careia informeaza consumatorii asupra metodelor cu ajutorul carora se pot apara de atacurile informatice cele mai raspandite, mentinandu-si sistemul de operare in pas cu schimbarile inregistrate in acest sector de o dinamica imresionanta.

Consumatorii sunt sfatuiti printre altele, sa evite descarcarea programelor de provenienta dubioasa si sa utilizeze un bun antivirus, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.