15 iun. 2012

Japonia - Un model matematic pentru a estima succesul unui film

Mai multi oameni de stiinta japonezi de la Tottori University, au reusit sa puna la punct un model matematic menit sa estimeze in ce masura un anumit film va reusi sa se bucure de succes la public.

Lucrarea a fost publicata in paginile revistei de specialitate New Journal of Physics, explicand modul in care se pot estima sansele de reusita ale unei productii cinematografice, in functie de anumiti parametri, relateaza agentia ANSA.

Pentru a obtine rezultate asupra carora sa nu poata plana nici cea mai mica indoiala, oamenii de stiinta niponi au utilizat atat elemente traditionale de publicitate, cat si canalul transmiterii de informatie orala, elaborand un model ce reuseste sa "intuiasca" modul in care un film va fi primit in salile cinematografice de catre publicul larg.

Modelul a relevat si alte informatii de un real interes pentru producatori si pentru industria cinematografica in general, printre acestea numarandu-se spre exemplu, faptul ca nivelul costului productiei cinematografice analizate, influenteaza in mod considerabil preferintele publicului, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.