16 iun. 2012

Mali: militia biciuieste fumatorii si da foc tutunului

Mujao, miscarea pentru unitate si jihad in Africa occidentala, impune reguli de fier in Mali, la Bourem, un oras din regiunea nordica a tarii, aflata de circa doua luni sub controlul fortelor de militie, care condamna aspru fumatul.

Cei ce sunt surprinsi fumand sunt biciuiti, iar rezervele de tutun si toate pachetele de tigari gasite sunt aruncate pe foc de militienii Mujao, relateaza agentia ANSA.

"Integralistii Mujao au retras de pe rafturile magazinelor baxuri intregi cu tigari si le-au dat foc, in timp ce fumatorii care le-au iesit in cale au fost plesniti cu biciusca in mod repetat", a declarat un functionar al primariei locale, potrivit sursei citate.

Despre gruparea Mujao, in prezent se cunosc doar date legate de actiunile deosebit de violente desfasurate, cuprinzand rapirea unor jurnalisti sau turisti occidentali pentru obtinerea unor importante sume menite sa finanteze cumpararea de arme, dar in ultima perioada, initiativele teroriste corelate acestei miscari, fac tot mai mult subiectul materialelor publicate de media online, atragand atentia asupra potentialului sau distructiv in Africa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.