16 iun. 2012

Germania: acei sacerdoti rebeli, care vor sa schimbe canoanele

Circa 180 de preoti presbiterieni si diaconi germani, nu sunt de acord cu pozitia bisericii vizand chestiunea divortului, declansand o veritabila miscare de protest, cu obiectivul de a "modifica" toate canoanele corelate.

In fapt, religia catolica nu aproba divortul pentru ca propavaduieste casatoria precum o legatura indisolubila, dar un grup alcatuit din 177 de sacerdoti din Freiburg, sustin cu tarie introducerea unei noi categorii de cupluri sub obladuirea bisericii, reprezentata de "divortatii recasatoriti", relateaza Spiegel Online.

Semnaturile pentru aceasta propunere de reforma se regasesc intr-un amplu document, ce explica pe larg motivele care stau la baza unui nou mod de abordare a acestei chiestiuni.

"Odata cu aceste semnaturi, aducem la cunostinta bisericii si credinciosilor, faptul ca in comportamentul nostru pastoral fata de persoanele divortate si recasatorite, ne lasam condusi de principiul iertarii, intelegerii si compasiunii, potrivit conceptului "salusanimarum suprema lex", care declara salvarea sufletelor drept lege suprema", explica  semnatarii documentului.

Pozitia oficiala a Vaticanului fata de aceasta manifestare a unui evident val de schimbare in sanul bisericii catolice, a fost exprimata de catre papa Benedict al XVI-lea, inca din septembrie 2011, cu prilejul vizitei sale efectuate in Germania, cand a afirmat ca aceasta tema fierbinte reprezinta o "chestiune durereoasa pentru lumea catolica", precizeaza sursa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.