9 iun. 2012

O fetita de 12 ani condamna bancile private (Video)

O fetita canadiana, in varsta de 12 ani, si-a luat inima in dinti si a incercat sa explice cat mai clar problemele pe care le creeaza sistemul bancar oamenilor de rand, intr-un video de sase minute postat pe YouTube.

Victoria Grant
Fetita si-a exprimat opiniile de fapt, in fata unui public destul de numeros, format din specialisti in finante si economie, reuniti la Philadelphia, in cadrul Public Banking Conference, pentru a dezbate chestiuni vizand transparenta operatiunilor financiare derulate de institutiile de credit, informeaza publicatia Affari Italiani.

„Necazurile noastre vin de la bancile private – ar trebui nationalizate”, a afirmat Victoria Grant, subliniind ca "bancherii acumuleaza in permanenta tot mai multi bani si putere, in timp ce noi ne zbatem in conditii din ce in ce mai apasatoare".

Analiza situatiei economice realizata de adolescenta canadiana a debutat cu cinci intrebari:
  1. V-ati intrebat vreodata de ce Canada are datorii?
  2. Sau de ce guvernul impune canadienilor tot mai multe taxe?
  3. V-ati intrebat vreodata de ce proprietarii celor mai mari institutii financiare din Canada sunt tot mai bogati si restul populatiei nu?
  4. Sau de ce oare, datoria nationala depaseste 800 de miliarde de dolari, in timp ce populatia varsa 160 de milioane dolari in fiecare zi bancilor private numai pentru dobanzile acestei datorii?
  5. Este vorba de 60 de miliarde de dolari pe an - unde se duc toti banii astia?
Potrivit sursei citate, in opinia Victoriei, problema consta tocmai in faptul ca statul primeste imprumuturi de la bancile private, platind o rata inalta a dobanzilor.

„In acest fel, suntem jefuiti de doua ori: odata ca cetateni, deoarece ni se imprumuta bani cu dobanzi ridicate si a doua oara ca persoane contribuabile, deoarece banii pe care guvernul ii foloseste pentru a achita imprumuturile provin tot de la noi”, explica fetita.

Victoria nu se limiteaza doar sa exprime critici, ci se lanseaza in propunerea unei solutii pentru redresarea economiei: Nationalizarea: desfiintarea bancilor private si mentinerea doar a celor de stat”.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.