27 iun. 2012

ONU: 27 de milioane de consumatori de droguri in lume

Lumea numara in prezent circa 27 de milioane de consumatori de droguri si peste 200 de mii de toxicodependenti mor in fiecare an datorita problemelor provocate de droguri.

Plantatie de opium in Afghanistan
Acestea sunt datele dezvaluite de Organizatia Natiunilor Unite, intr-un raport elaborat de specialistii din cadrul Biroului pentru Controlul Drogurilor si Prevenirii Crimelor (UNODC), informeaza agentia ASCA.

In paginile raportului se precizeaza ca drogul cel mai popular de pe glob este inca asa-numitul cannabis, care detine de ani de zile suprematia in lista produselor din aceasta categorie.

"Heroina, cocaina si alte droguri la fel de periculoase, distrug o multime de persoane si alaturi de acestea si familiile lor, tarandu-le in cosmarul disperarii si nesigurantei si favorizand totodata raspandirea virusului HIV", a declarat Yury Fedotov, in prezentarea "World Drug Report 2012", la Viena.

Raportul dezvaluie si alte date interesante: productia globala si utilizarea sustantelor ilegale a ramas aproximativ la acelasi nivel cu cel din 2011, Europa fiind cea mai importanta piata de amestecuri cannabinoide, provenite cu preponderenta din Maroc si Afganistan.

In ceea ce priveste plantatiile de opium, teritoriul afgan detine inca suprematia, cu 90% din cota globala, producand aproximativ 5.800 de tone, precizeaza sursa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.