27 iun. 2012

Retusul de tip Photoshop - cea mai daunatoare inselatorie in masa?

Programele care ofera instrumente de retus fotografic, reprezinta unele dintre cele mai frumoase canale contemporane de introducere a publicului intr-un univers iluzoriu, dar cursa catre perfectiunea imagistica a infatisarii umane, mineaza serios increderea in propriile forte.

Ispravile Photoshop dauneaza copiilor?
Cel putin aceasta este convingerea specialistilor britanici in psihologie, care lanseaza un apel general, invitand parintii sa poarte discutii pe aceasta tema cu propri copii, pentru a evita eventualele neplaceri ulterioare, derivate din bombardamentul cu imagini care stabilesc standarde estetice exagerate, relateaza Today Moms.

Marea Britanie pare sa fi luat cat se poate de in serios semnalul de alarma: guvernul invita toti parintii sa acorde o atentie sporita subiectului vizand manipularea vizuala a copiilor, subliniind riscurile pe care le implica efectul fotografiilor modificate pentru a prezenta imaginea unei societati inexistente.

In acest scop, parintii sunt sfatuiti sa le explice copiilor sensul expresiilor "photo manipulation", "digital enchancement" sau "airbushing", astfel incat acestia sa inteleaga ca inestetismul reprezinta un element real, si cat se poate de firesc in infatisarea persoanelor, in timp ce modelele cinematografice sunt "produse artificial".

In incercarea de a proteja copiii de efectele daunatoare ale prezentarii unei realitati alterate, guvernul britanic a dispus editarea de brosuri dedicate discutiilor in familie pe aceasta tema, menite sa sprijine parintii in eforturile lor educative, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.