19 iun. 2012

Solar Tree, un arbore de lumina in inima Londrei

Se numeste Solar Tree, este "sadit" in inima Londrei si restituie pe timp de noapte, energia luminoasa acumulata in cursul zilei, gratie celulelor fotovoltaice din dotare.

Un arbore de lumina in inima Londrei
Proiectat de designerul britanic Ross Lovergrove, in Austria, inca din anul 2007, acest pom stilizat de lumina, a fost instalat intr-o piata din centrul capitalei engleze, cu prilejul evenimentului Clerkenwell Design Week, relateaza Casa e Clima.

Solar Tree este de fapt un prototip special de "lampa cu picior", inspirat ca forma si culori din natura, copiind intrucatva modelul arborilor - un filon creativ pe care Lovergrove il indrageste in mod deosebit.

Conceput initial pentru "blazonul" firmei italiane Artemide, Solar Tree e mai mult decat o simpla instalatie artistica: sistemul este alimentat cu energie solara, invitand edilii marilor centre urbane, de a reflecta asupra potentialului acestei resurse renovabile, aducand in acelasi timp un plus de culoare in peisajul gri-citadin.

Inalt de sase metri, Solar Tree se bazeaza pe o serie de mini-panouri solare si becuri LED cu consum redus, alimentate la randul lor de baterii incarcate de la aceleasi panouri.

Instalatia luminoasa va ramane postata in St. John's Square, in cartierul londonez Clerkenwell, pana la incheierea Olimpiadei si Jocurilor Paralimpice din septembrie 2012, precizeaza sursa.


Solar Tree


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.