19 iun. 2012

Japonia: vanatoarea de balene a dat chix - carnea va trebui aruncata

Circa 75% din cantitatea de carne de balena provenita din controversata vanatoare japoneza de anul trecut, va trebui sa fie aruncata la gunoi, negasindu-se cumparatori privati interesati s-o achizitioneze.

Vanatoarea de balene
Cel putin aceastea sunt informatiile furnizate de un asa-numit "Institut de Cercetare" japonez, care se ocupa de acest tip de activitate corelata cetaceelor, informeaza Gaia News.

Este vorba despre o entitate semi-publica, un organism care organizeaza vanatoarea de balene a japonezilor in apele Oceanului Pacific, pentru a vinde ulterior la licitatie carnea obtinuta.

Dupa "misiunea" de anul trecut insa, aproximativ 1.089 de tone de carne de balena a ramas nevanduta, aflandu-se inca in depozit, in ciuda repetatelor sesiuni de licitatie organizate.

Potrivit sursei citate, vanzarea a fost compromisa in mare parte de succesul inregistrat de programele mai mici de vanatoare costiera, organizate in nordul Japoniei, care atrag cumparatorii privati prin oferta de peste prospat, in timp ce carnea de balena provenita din oceane este congelata.

Actiunile de protest ale organizatiilor internationale de protectie a ecosistemului marin, precum si a gruparilor ambientaliste care militeaza impotriva vanatorii de balene, au jucat la randul lor un rol important in descurajarea cumparatorilor privati, contribuind la o scadere drastica a vanzarilor de carne de balena provenita din rezervele anului 2011.

In ciuda presiunilor continue exercitate de ambientalistii Greenpeace asupra autoritatilor, vizand incetarea practicii de vanatoare a cetaceelor, Japonia sustine ca vanatoarea de balene face parte de secole din traditia nipona si acuza natiunile occidentale de insensibilitate culturala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.