18 iun. 2012

Astronava chineza s-a cuplat cu succes la statia orbitala Tiangong-1

Astronava chineza Shenzhou-9, avand la bord un echipaj format din trei astronauti, intre care se numara si Liu Yang, prima chinezoaica-astronaut, in varsta de 33 de ani, s-a cuplat in aceasta dimineata cu succes, la statia-laborator spatial Tiangong-1.

Membrii echipajului de pe Shenzhou-9
Este vorba despre cea de-a patra misiune spatiala chineza, o veritabila proba de forta pentru a masura tehnologia si potentialul Chinei de explorare spatiala, relateaza Gaia News.

Potrivit sursei citate, capsula Shenzhou-9 s-a apropiat de laboratorul spatial, completand cu succes misiunea de cuplare, efectuata in exclusivitate cu ajutorul computerelor de bord, radarele si senzorii aliniind perfect astronava si asigurand legatura cu statia orbitala, cu respectarea tuturor parametrilor impusi de aceasta operatiune.


In cadrul acestei misiuni este prevazuta efectuarea anumitor experiente deosebite, printre care se numara o serie de studii vizand efectele lipsei de gravitatie asupra fiintelor umane, dupa care echipajul va executa manual comenzile de desprindere a capsulei, pentru intoarcerea pe Terra.

"Am efectuat peste 1.500 de simulari, perfectionandu-ne treptat tehnicile si capacitatile. China detine tehnologii si astronauti de prima clasa, astfel incat nutrim convingerea ca operatiunile manuale vor fi finalizate cu succes", a declarat Lui Yang in cadrul unei conferinte de presa organizate inainte de lansare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.