28 iun. 2012

Steve Wozniak - in apararea lui Kim Dotcom

Cofondatorul companiei Apple, Steve Wozniak, se declara de partea lui Kim Dotcom vizand proiectul Megaupload, afirmand ca aceasta activitate este similara unei autostrazi: nimeni n-o inchide doar pentru ca vreun automobilist o utilizeaza incorect.

Kim Dotcom si Steve Wozniak
Mai mult decat atat: Wozniak sustine ca autoritatile din Statele Unite nu fac altceva decat sa ameninte inovatia pe care Internetul a introdus-o la scara planetara, relateaza The Associated Press.

"E de-a dreptul ridicol ceea ce au facut din viata lui Kim, multi sunt de aceeasi parere cu mine si-i sustin punctul de vedere - guvernul SUA paseste pe un strat de gheata foarte subtire", a declarat Wozniak intr-un interviu telefonic, potrivit sursei citate.

"Cei ce au utilizat Megaupload in scopuri ilegale, sunt asemenea automobilistilor amendati pentru excesul de viteza - nimeni nu inchide autostrada pentru ca unii comit astfel de infractiuni", a tinut sa sublinieze Wozniak.

In opinia sa, oamenii trebuie sa plateasca pentru continuturile protejate de copyright, dar asta nu inseamna ca in acest scop trebuie atacat Internetul - universul online a fost creat pentru a fi liber, deschis tuturor, iar blocarea site-urilor precum Megaupload nu reprezinta nici pe departe o solutie.

Fenomenele din aceasta categorie sunt cu neputinta de stavilit, iar tentativele de a le sufoca, nu fac decat sa insamanteze inamici pretutindeni - ar fi mai intelept sa se caute alternative, a concluzionat Wozniak.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.