20 iun. 2012

SUA - tantarul killer, modificat genetic pentru a-si ucide semenii

Specialistii americani au creat, dupa 20 de ani de experimente, un tantar modificat genetic, pentru a-si ucide semenii responsabili de provocarea malariei, boala care a secerat peste 650 de mii de persoane in 2010.

Tantar modificat genetic
Este vorba despre un grup de oameni de stiinta din cadrul Universitatii din California, care au reusit sa identifice un mod de a "construi" genetic o noua specie dominanta, incapabila sa transmita boala, dar care distruge tantarii Anopheles - insectele care raspandesc malaria, relateaza ADN Kronos.

Potrivit datelor  publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, peste 650 de mii de persoane au fost ucise de malarie in 2010, mare parte din acestea fiind copii din continentul african.

Oamenii de stiinta se tem ca numarul victimelor tantarilor transmitatori de malarie ar putea fi in crestere, din pricina schimbarilor climatice care includ extinderea precipitatiilor in multe regiuni, creandu-se astfel zone noi, prielnice reproducerii tantarilor periculosi pentru om, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.