11 iun. 2012

Urmila Yadav, femeia pilot care a aterizat fara o roata

Urmila Yadav este una dintre putinele femei din India care piloteaza avioane de pasageri si inca una care stie exact cu ce se mananca abilitatea, curajul si stapanirea de sine in zbor.

Urmila Yadav
Duminica seara, Urmila a fost protagonista unui dificil episod de salvare a celor 48 de pasageri aflati la bordul navei pe care o pilota, efectuand o aterizare de urgenta pe aeroportul din Guwahati, dupa ce avionul si-a pierdut, la decolarea din Silchar, una din rotile de la partea anterioara, informeaza cotidianul italian Democrazia Cristiana.

Capitanul Yadav a elaborat rapid un plan de urgenta, cerand echipajului sa mute spre partea inferioara a navei persoanele si bagajele, pentru a usura cat mai mult cu putinta avionul la partea sa anterioara, aterizand cu aripile usor inclinate, astfel incat nava sa atinga solul cu roata ramasa.

Manevra a reusit si toate persoanele aflate la bord au fost salvate, gratie profesionalismului acestei femei deosebite, care isi demonstreaza pentru a doua oara curajul si abilitatile de pilot: cu patru ani in urma, Urmila a reusit sa evite iesirea de pe pista a unui jet, dupa o aterizare cu peripetii la Kanpur, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.