5 iul. 2012

Bob Ballard si Nautilus - 20 de mii de leghe sub mari siriene

Guvernul turc l-a angajat pe Bob Ballard, sa rascoleasca in profunzimile marii cu al sau Nautilus, pentru a cauta avionul de vanatoare Phantom F-4, doborat de armata siriana in 22 iunie. Si Bob l-a gasit.

Bob Ballard - Nautilus
Noroc, perspicacitate, experienta, fler sau cum vreti sa numiti amestecul de circumstante care l-a purtat pe Ballard pe calea cea buna, a condus la identificarea corpurilor celor doi piloti turci scufundati odata cu avionul, relateaza BBC.

Turcia a acceptat oficial scuzele presedintelui sirian in legatura cu "eroarea" in urma careia aeronava a fost "confundata" cu una israeliana, admitand ca la randul lor, pilotii turci s-au aventurat mult prea adanc in spatiul aerian sirian, expunandu-se astfel tirului care i-a costat viata.

Nautilus se afla in Turcia pentru o serie de explorari in scopuri stiintifice pe durata verii, fiind dotat cu un puternic sonar si doua mini-submersibile telecomandate, plus abilitatea incontestabila a lui Bob Ballard de a descoperi tezaure si relicve scufundate.

Lui Bob i se datoreaza de altfel chiar si identificarea epavei Titanicului.

Suficiente motive pentru ca guvernul turc sa oficializeze misiunea, comunicand prezenta la bord a ofiterilor insarcinati cu supravegherea misiunii si a unei escorte de nave apartinand marinei Turciei, pentru ca expeditia sa nu intampine cine stie ce "surprize militare" in apele siriene.

Ballard si-a demonstrat capacitatile regasind corpurile celor doi piloti, incheind astfel cu succes o misiune care-i va atrage in vistierie o suma frumusica din partea guvernului turc, avand in vedere ca inchirierea lui Nautilus costa intre 70 si 100 de mii de dolari pe zi, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.