7 iul. 2012

British Airways vrea sa folosesca Google Images pentru a spiona calatorii

Compania aeriana British Airways intentioneaza sa implementeze programul Know Me, menit sa utilizeze serviciul Google Images si orice alte informatii regasite in universul online, legate de pasagerii care se imbarca.

Aeronava British Airways
Ideea a starnit insa polemici vizand nerespectarea dreptului la intimitate al calatorilor, avand in vedre ca un astfel de program nu cere nici pe departe acordul preliminar pasagerilor, relateaza Techcrunch.

"De cand cumpararea unui bilet de avion inseamna acordarea permisiunii de lansare a unei vanatori de informatii personale pe Internet? Daca British Airways vrea sa stie mai mult despre noi, ar trebui sa ne intrebe, nu sa ignore cele mai elementare reguli de privacy, fara ca noi sa stim ce si cat se investigheaza asupra propriei nostre identitati", scrie Evening Standard.

 In replica, purtatorii de cuvant ai companiei aeriene britanice, au declarat ca scopul acestui program este de a crea o atmosfera ospitaliera, calda si primitoare in aeroporturile British Airways: "Ceea ce dorim este sa reconstruim acel efect specific unui restaurant de familie, in care atunci cand se intra, proprietarul te saluta si te face sa te simti ca acasa".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.