16 iul. 2012

Iti cauti sufletul-pereche online? Atentie la capcane!

In cautarea acelei persoane speciale care ar putea deveni partenerul de viata, cel mai bun prieten sau doar o experienta aventuroasa pe durata vacantei, exploratorii universului intalnirilor programate online se pot trezi tarati in capcana unui adevarat cosmar.

Furt de identitate, santaj sau hartuire - de multe ori se pot demonstra mai mult decat subiectele unor pelicule cinematografice - transformand la iuteala viata internautului neexperimentat intr-un veritabil infern, atentioneaza Le Monde.

"Dupa ce am cunoscut iubirea vietii mele, au trecut trei luni pana sa aflu ca de fapt are un fiu, alte trei ca sa aflu ca are o fiica si sase luni ca sa inteleg ca aceasta din urma ar fi putut avea trei tati, doar ca intre timp, contul meu bancar s-a usurat de 60 de mii de euro", relateaza Yves, un barbat care sustine insa ca dragostea e oarba, chiar si atunci cand Internetul nu-si vara coada intr-o peveste de dragoste.

Tony, in schimb, marturiseste ca preferinta sa pentru partenerii de acelasi sex, l-a facut sa se "indragosteasca online" de un barbat mai tanar, care i-a suflat cu dibacie 6.000 de euro: "Eram convins ca sunt o persoana inteligenta, dar orbit de pasiune, m-am lasat dus de nas ca un idiot, in timp ce el continua sa "activeze" pe Badoo, bine-merci".

Povestile victimelor unor inselatorii pornite de la un simplu chat sau de la un profil inregistrat pe site-uri care promit iubire eterna, continua cu diferite alte exemplificari - istorii care sfarsesc de fiecare data cu probleme financiare, furtul datelor personale sau chiar cu implicarea in actiuni ale unor organizatii criminale.

Materialele publicate de Le Monde nu sustin ca tot ceea ce se regaseste pe Internet in materie de intalniri programate este daunator, ci doar atrag atentia asupra unor pericole reale, incercand sa prezinte amatorilor de distractii de acest fel, riscurile cu care s-ar putea confrunta la un moment dat, invitandu-i la prudenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.