4 iul. 2012

Japonia - repus in functiune primul reactor nuclear de la Fukushima

Guvernul de la Tokio a decis reluarea activitatii unui prim reactor al centralei nucleare de la Fukushima, in ciuda protestelor populatiei legate de riscurile pe care le implica repunerea in functiune a acestui obiectiv.

Japonia - centrale nucleare
Decizia a creat tensiuni in randurile manifestantilor, care un incercat sa impiedice intrarea si iesirea muncitorilor in si din incinta complexului centralei nucleare, relateaza Gaia News.

La sfarsitul saptamanii trecute, a fost reactivat un reactor nuclear al instalatiei din Ohi, amplasat pe coasta occidentala a Japoniei, primul reactor repus in functiune dupa accidentul nuclear care a avut loc anul trecut la Fukushima Daiichi, dupa ce tsunami-ul devastator si cutremurele repetate au lovit aceasta zona.

Reactoarele nucleare fusesera oprite treptat, pana la dezactivarea completa a tuturor instalatiilor producatoare de energie atomica de pe intreg cuprinsul tarii, o masura intampinata cu bucurie de numeroase asociatii ambientaliste.

Hotararea guvernului vizand reluarea activitatii centralei din Ohi se datoreaza problemelor intampinate in procesul asigurarii necesarului energetic local pe timp de vara, care ar putea impune reactivarea unui alt reactor nuclear in perioada imediat urmatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.