9 aug. 2012

Apple si Google se bat pe brevetele Kodak

Falimentul unei companii precum Kodak - un nume care a cantarit greu in evolutia fotografiei la scara planetara - a declansat o veritabila "goana dupa brevete" intre gigantii tehnologici, interesati fara indoiala de importanta zestre scoasa la licitatie.

Apple si Google se bat pe brevetele Kodak
Apple si Google s-au lansat in cursa cu toate fortele, in speranta de a-si adjudeca tezaurul de brevete, care ar putea asigura o pozitie privilegiata detinatorului, in peisajul high-tech actual, relateaza Webnews.

Este vorba despre mai bine de 1.100 de brevete Kodak, pentru care cei doi giganti tehnologici au avansat oferte cuprinse intre 150 si 250 de milioane de dolari, fiind refuzati pe rand, sec, dar lasand deschisa calea tratativelor.

Cantecul de sirena al brevetelor Kodak se demonstreaza cu atat mai atragator pentru Apple si Google, cu cat ambele grupuri nutresc convingerea ca o astfel de resursa le este indispensabila pentru propria strategie de dezvoltare.

Iata de ce, competitia dintre marul tehnologic din Cupertino si Unchiul G, este urmarita cu viu interes de observatorii de pe toate meridianele lumii, deznodamantul unei astfel de licitatii fiind clar incarcat de semnificatii, in contextul rivalitatii traditionale dintre cele doua grupuri, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.