16 aug. 2012

Ecuador: britanicii vor sa ia cu asalt ambasada pentru arestarea lui Assange

Ecuadorul a dezvaluit amenintarea lansata de autoritatile din Marea Britanie vizand luarea cu asalt a ambasadei de la Londra, pentru arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

Ricardo Patino
Refugiat saptamana trecuta in sediul ambasadei Ecuadorului din Londra, pentru evitarea extradarii in Elvetia, unde este acuzat de viol, Assange isi neaga presupusa vinovatie si cauta salvarea intr-un loc in care spera sa nu poata fi ajuns de mana lunga a legii, relateaza TM News.

Ministrul de externe ecuadorian, Ricardo Patino, a anuntat joi ca va comunica oficial decizia tarii sale in legatura cu acceptarea sau respingerea cererii de azil politic inaintate de fondatorul site-ului web devenit deja celebru pentru activitatile de intelligence abordate.

"Miercuri am primit din partea Marii Britanii o amenintare exprimata in scris, vizand un posibil atac al ambasadei noastre de la Londra, in situatia in care Ecuadorul nu-l va preda autoritatilor britanice pe Julian Assange", a declarat Patino intr-o conferinta de presa.

"Nu suntem o colonie britanica, iar amenintarea  reprezinta un atentat fara precedent la drepturile persoanelor care ne solicita azil", a tinut sa precizeze seful diplomatiei Ecuadorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.