31 aug. 2012

Hong Kong: secretul longevitatii femeilor (Video)

Femeile din Hong Kong sunt cele mai longevive reprezentante ale sexului frumos din lume, depasindu-si vecinele din Japonia, in ciuda stresului, traficului nebunesc, poluarii si aglomeratiei din mediul urban in care locuiesc.

Aceasta este cel putin rezultatul unui studiu realizat de specialistii niponi: varsta medie a femeilor din Hong Kong este de 86,7 ani, trecand astfel pe primul loc in top si umilind Japonia, care a detinut pozitia de frunte timp de 25 de ani - relateaza La Stampa.

Dar care sa fie oare secretul unei astfel de performante?
Potrivit sursei citate, continuand sa duca o viata activa si sa efectueze exercitii fizice indiferent de varsta, femeile reusesc sa se mentina in forma si se bucura de o sanatate de invidiat, chiar si la batranete.

"Ma mentin in forma efectuand zilnic exercitii fizice si dans si sunt cat se poate de sanatoasa", a declarat o doamna in varsta de 89 de ani, cu vadita mandrie.

Lee Suk Ching, o alta venerabila doamna din Hong Kong, a implinit 101 ani si se plimba fara probleme, utilizand un baston, mai mult pentru a da importanta varstei sale respectabile, citeste ziarele si viziteaza zilnic Centrul dedicat varstei a treia, pentru a "schimba vre-o doua vorbe" si a lua pranzul alaturi de prieteni.

"Sunt sanatoasa pentru ca fac exercitii si asta ma face fericita", sustine Lee Suk Ching.

Pentru Berbard Kong, presedintele Honk Kong Geriatric Society, rezultatele studiului nu reprezinta insa tocmai o surpriza. "Este meritul sistemului sanitar public, marcat de enormele progrese stiintifice si medicale inregistrate in ultimile decenii, mentinand vii traditiile si cultura populara chineza".


In opinia oamenilor de stiinta, longevitatea remarcabila a acestor femei, se datoreaza in mare parte si importantei pe care chinezii o acorda vietii de familie in general: doar 10% din batrani traiesc singuri, spre deosebire de cele 40 de procente care se inregistreaza in metropole precum Londra sau New York - fenomenul reprezentand un veritabil antidot impotriva izolarii si marginalizarii sociale, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.