Patrick Roger e un sculptor care a preferat ciocolata in locul marmurei, un Michelangelor al cofetarilor, care transforma arta in deliciu culinar si invers.
Patrick Roger, un Michelangelo al cofetarilor |
Zilnic, in laboratorul sau din centrul Parisului, dalta si ciocanul dau viata unor creatii spectaculoase rasarite ca prin minune din blocurile uriase de ciocolata, cantarind uneori chiar si 80 de kilograme, utilizate ca materie prima pentru exponate de exceptie, relateaza La Stampa.
O plimbare printre acestea este oarecum asemanatoare vizitarii unui muzeu de arta moderna, cu deosebirea ca exponatele sunt fara indoiala, mult mai gustoase.
Patrick se inspira di orice: de la indragite personaje din desenele animate si pana la cele mai banale obiecte din viata de toate zilele, carora le da forma si savoare intr-un mod cu totul si cu totul original, atragandu-si aprecierile pofticiosilor de pe toate meridianele lumii, indiferent de varsta, ocupatie sau pozitie sociala, familii regale incluse.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.