30 iun. 2013

Japonia - Jinichi Kawakami, ultimul ninja in viata (Video)

Se numeste Jinichi Kawakami si este ultimul ninja veritabil, care mai poate fi regasit in Japonia, daca e sa dam crezare materialelor pe care i le-au dedicat diverse agentii de presa interationale.

Cu ceva vreme in urma, AFP publica pe YouTube un video, in cadrul caruia Jinichi vorbeste despre atat de invaluita in mister arta ninja, acelasi material fiind preluat si de presa italiana online, care i-a dedicat un amplu articol in La Stampa.

Jinichi a inceput sa studieze arta vechilor razboinici japonezi inca de la varsta de 6 ani; azi are 64 de ani si pare sa fie ultimul detinator al secretelor legate de o traditie seculara, fascinanta si plina de tainice semnificatii.

"Maestrul Masazo Ishida mi-a fost instructor pana la varsta de 18 ani, cand m-a numit cel de-al 21-lea ninja al clanului Ban, o factiune din Koka. Socoteala nu este tocmai exacta, pentru ca nu a fost niciodata inregistrata si confirmata oficial, dar aceasta este o familie la radacinile careia se afla razboinicul Ban Harimanokami, cu 500 de ani in urma", istoriseste Jinichi.

Practicand de-o viata ninjutsu si devenind la randul sau, de circa 10 ani, instructor pentru cei ce doresc sa se familiarizeze cu practicile razboinicilor japonezi de odinioara, Jinichi povesteste cum a invatat sa se catere pe ziduri, sa manuiasca explozibili, sa reziste fara hrana si apa si chiar sa perceapa zgomotul produs de caderea unui ac pe sol.

O arta menita sa dispara pentru totdeauna?

Desi toate aceste detalii par desprinse din scenariile unor filme cu Bruce Lee, Jinichi explica rabdator, ca un adevarat ninja trebuie sa cunoasca perfect ambientul in care se misca si sa stapaneasca o serie de tehnici deosebite de supravietuire.

"Ninjutsu nu inseamna doar precizie in aruncarea stelelor din otel sau performante in artele martiale, ci e mult mai mult: o zestre uriasa de cunostinte si traditii transmise in secret celor alesi, de sute si sute de ani, care risca sa se piarda, de indata ce eu nu voi mai fi".

Acesta este motivul pentru care Jinichi a creat un muzeu, in cadrul caruia se regaseste o colectie completa de arme care, conform traditiei ninjutsu, se afla in dotarea razboinicului perfect de odinioara.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.