26 aug. 2012

Orezul care infrange saracia in Filipine

Un grup de oameni de stiinta filipinezi din Manila, au reusit sa creeze un nou tip de orez, in masura sa fie cultivat chiar si pe terenurile cele mai dificile, sarace in nutrienti si umiditate, garantand o buna recolta, chiar si in conditii extreme.

Orezul care infrange saracia in Filipine
Acest tip de orez a fost obtinut prin modificarea unei singure gene, care ajuta planta sa tolereze concentratia scazuta de fosfor, element esential pentru cresterea acesteia, informeaza agentia ANSA.

Rezultatul experimentelor, publicat de Nature, a fost obtinut in laboratoarele Instututului International de Cercetare o Orezului (IRRI) din Manila, in colaborare cu o serie de specialisti din Italia, precizeaza sursa.

Plantatiile de orez reprezinta o importanta sursa de hrana in Filipine, cultivarea acestei plante devenind de-a lungul timpului nu numai o indeletnicire localnica, ci un veritabil mod de viata, intraga comunitate colaborand la dezvoltarea si perfectionarea tehnicilor agricole pentru obtinerea unor culturi cat mai bogate si cat mai apreciate din punct de vedere calitativ, destinate atat consumului pe plan local, cat si exportului.

Plantatii de orez in Filipine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.