9 aug. 2012

Turcia - "Calea suferintei", primul film serial islamic despre iubire si religie

Se numeste "Huzur Sokagi", intr-o traducere aproximativa "Calea suferintei", si este primul film serial islamic care trateaza subiectul iubirii imposibile pentru un musulman, ce va fi transmis in Turcia, incepand cu toamna acestui an.

Huzur Sokagi 2012
"Calea suferintei" relateaza trista poveste de iubire dintre Bilal, un tanar musulman care se indragosteste de nonconformista Fevza, o femeie pe cat de frumoasa, pe atat de decisa sa nu renunte la modul sau occidental de viata, refuzand sa isi acopere capul cu valul islamic traditional, informeaza TM News.

Desi sentimentul este reciproc, Bilal decide sa ia de sotie o alta femeie, ce practica islamismul ortodox, abandonand-o pe Fevza, care reuseste sa isi innabuse durerea doar gratie apropierii de universul religios al iubitului sau, devenind la randul sau musulmana.

Scenariul filmului este inspirat din volumul cu acelasi nume al scriitoarei Sule Yuksel Sener, purtatoare a valului islamic la randul sau, care a declansat vii polemici in 1967, in Turcia, cand romanul sau a vazut lumina tiparului.

Potrivit sursei citate, Sener s-a aratat incantata de scenariu, declarand ca nadajduieste ca serialul sa deschida o cale mai putin marcata de suferinta, pentru alte opere "islamice si spirituale".

In numeroase tari din Orientul Mijlociu, filmele turcesti sunt deosebit de apreciate, tocmai pentru ca trateaza subiecte legate de contrastele existente la nivel social, intre universul religios islamic si stilul de viata occidental pentru care opteaza din ce in ce mai multe persoane, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.