29 sept. 2012

Barnes & Noble prezinta: Nook HD si Nook HD+ (Galerie foto)

Varietatea dispozitivelor tablet existente la ora actuala pe piata, satisface gusturi si posibilitati financiare multiple, astfel incat concurenta devine pe zi ce trece tot mai acerba.

Acesta este contextul in care Barnes & Noble a decis sa isi faca intrarea cu propriile sale solutii de talie mica si pret accesibil, sub forma a doua noi produse specifice: Nook HD si Nook HD+, informeaza Webnews.

Dupa Nexus 7 realizat de specialistii din Mountain View si noile Kindle Fire ale grupului Amazon, pare sa mai fi ramas ceva loc liber si pentru ceva new-entry.

Ambele dispozitive oferite de Barnes & Noble se anunta usor superioare celor concurente, gratie rezolutiei oferite - o densitate de pixeli care impune ambele modele in categoria celor de varf.

Nook HD

Cu un display de 7 inch, Nook HD, asemenea fratiorului sau HD+, va putea fi regasit pe rafturile magazinelor de specialitate incepand cu cea de-a doua parte a lunii octombrie.



 Pentru Nook HD, rezolutia este de 1440x900, cu 243 ppi, dispozitivul remarcandu-se printre cele mai usoare existente in prezent pe piata: 319 grame.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, Nook HD este dotat cu CPU OMAP 4470 de 1,3 GHz si sistem de operare Android 4.0, beneficiind de o interfata grafica realizata de specialistii de la B&N.


Versiunile disponibile sunt in numar de doua: 8 GB, la pretul de 199 de dolari si 16 GB, la un pret de 229 de dolari.





Nook HD+

Fratiorul mai mare al lui Nook HD are un display de 8,9 inch si rezolutie de 1920x1280, cu 256 ppi, cu acelasi tip de procesor, dar de1,5 GHz, animat de acelasi sistem de operare al robotelului verde al casei Google.


Si in acest caz avem de-a face cu doua versiuni: una de 16 GB la pretul de 269 de dolari si cealalta, de 32GB la 299 de dolari.







Nook Video

Daca acea colaborare cu grupul Microsoft, fruct al unei investitii de aproximativ 300 de milioane de dolari din partea grupului din Redmond, nu a dat roade pana in prezent pe masura asteptarilor, Barnes & Noble nu se sfieste sa anunte in schimb lansarea propriului sau serviciu pentru distributia de continuturi multimedia.

Este vorba despre Nook Video, un proiect in care sunt implicate cateva din principalele case cinematografice, care vor avea astfel la dispozitie un nou canal de distributie a filmelor si serialelor TV on-demand.

Nook Video va fi disponibil inca din aceasta toamna, precizeaza sursa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.