29 sept. 2012

Cat de scump ne costa incalzirea globala

Se numeste "Climate Vulnerability Monitor: A Guide to the Cold Calculus of A Hot Planet" si este un raport comisionat de 20 de guverne, interesate sa cunoasca exact pretul pe care-l platim din cauza incalzirii globale.

Materialul a fost intocmit de DARA Group, o organizatie non-guvernamentala europeana si de Climate Vulnerable Forum, relateaza Giornalettismo.

Potrivit acestui document, schimbarile climatice conduc la 400 de decese in plus pe an si costa economia globala circa 1,6% din produsul intern brut mondial, ceea ce nu este deloc putin.

In opinia specialistilor, pana in anul 2030, costul total al schimbarilor climatice si al poluarii atmosferei, va inregistra o curba ascendendenta, ajungand la 3,2%.

Este vorba despre calcule complexe, care devin oricum cu atat mai dificil de efectuat, cu cat se tine cont de factorul de imprevizibilitate, firesc in perspectiva unei analize a anilor viitori, cu multimea semnelor de intrebare care se ridica din pricina unor fenomene neasteptate.

Efectele topirii gheturilor polare sunt greu de prevazut, spre exemplu, iar viteza cu care se desfasoara acest proces a depasit deja si cele mai pesimiste ipoteze, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.