1 sept. 2012

Formula E - FIA lanseaza competitia bolizilor ecologici

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis lansarea unei noi competitii automobilistice de proportii, dedicata bolizilor ecologici pe patru roti, care se vor intrece pe circuite situate in principalele orase ale lumii: Formula E.

Formula E - competitia bolizilor ecologici
Printre monumente si alte obiective turistice importante, competitia va demara oficial in 2014, aliniind la start, odata cu cele 10 echipe si 20 de piloti, doua tematici de o majora importanta pentru omenire: energia curata si mobilitatea sustenabila, relateaza agentia ANSA.

Formula E este rezervata automobilelor monopost, dotate exclusiv cu motoare alimentate cu energie electrica, iar FIA a incredintat drepturile comerciale ale campionatului, unui consortiu care reuneste o serie de investitori internationali, sub denumirea Formula E Holdings Ltd (FEH), avandu-l printre actionarii principali, pe Alejandro Agag.

Fost membru al Parlamentului European, omul de afaceri spaniol detine deja o vasta experienta in domeniul sportului automobilistic.

"Multumesc tuturor celor implicati in aceasta initiativa, ce va constitui fara indoiala un cantec de sirena la care publicul nu va putea rezista: competitia va oferi cu siguranta spectaculozitate si divertisment deopotriva", a declarat cu entuziasm presedintele FIA, Jean Todt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.