30 sept. 2012

HoneyMap - un instrument care prezinta harta atacurilor informatice in direct

Se numeste HoneyMap si este un instrument menit sa ofere tuturor celor interesati, posibilitatea de a accesa in direct, harta atacurilor informatice care au loc in intreaga lume.

HoneyMap
Este vorba despre o solutie creata de Honeynet Project, o organizatie non-profit care si-a propus sa identifice noi modalitati de stavilire a amenintarilor cibernetice la nivel global.

Vizualizarea in timp real a unei harti care semnaleaza atacuri informatice in curs de desfasurare, indicate cu rosu, are la baza datele colectate la nivelul unor asa-numite "honey pots", zone semnalate pe aceeasi harta cu galben.

Dupa cum se prezinta in momentul de fata, s-ar putea spune ca harta nu rezerva o surpriza tocmai placuta, punctele rosii rasarind in Europa, ca ciupercile dupa ploaie. 

Nici Asia sau America nu stau tocmai pe roze, astfel incat, daca tot avem la indemana suficiente mijloace tehnologice pentru a intocmi o astfel de harta, nu ne mai ramane altceva de facut decat sa speram ca specialistii nu se afla departe nici de solutia pentru a o face sa arate ceva mai frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.