23 oct. 2012

Africa de Sud: braconajul rinocerilor a atins cote record

In Africa de Sud, rinocerii sunt sacrificati intr-un ritm fara precedent: braconajul a atins cote record, in cursul anului 2012 inregistrandu-se 455 de exemplare ucise.

Anul trecut, numaratoarea rinocerilor vanati s-a oprit la 448 de exemplare, dar retelele criminale internationale implicate in comertul ilegal cu corn de rinocer si-au intensificat activitatea in ultima perioada, relateaza ADN Kronos.

Ultimul raport intocmit de specialistii de la Traffic & Timber Trade, care monitorizeaza fluxurile comerciale cu animale salbatice, releva o situatie dramatica in acest context.

"E nevoie de adoptarea urgenta de masuri concrete pentru a stavili acest fenomen, mai cu seama in Mozambic, stat la nivelul caruia se asigura tranzitul catre tarile consumatoare din Asia, indeosebi catre Vietnam, unde cornul de rinocer este utilizat pentru tratarea unor boli terminale sau chiar in scopuri absurde, cum ar fi spre exemplu, combaterea mahmurelii", a explicat Massimiliano Rocco, de la Traffic & Timber Trade Wwf Italia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.