22 oct. 2012

America Latina opteaza pentru satelitii "made in China"

Industria spatiala se extinde pe piata din America Latina, unde cursa pentru ocuparea locului de frunte in topul satelitilor achizitionati este dominata de producatorii chinezi.

"Jucariile spatiale" chinezesti au gasit teren fertil pe piata din Brazilia, Bolivia si Venezuela, state care au decis sa se adreseze specialistilor de la Beijing, in vederea lansarii pe orbita a propriilor sateliti, relateaza TM News.

Pe urmele acestora a calcat si Nicaragua, care a apelat la randul sau, pentru achizitionarea primului satelit propriu, la Great Wall Industry Corporation din China.

In mare parte, tarile Americii Latine sunt conduse de lideri de stanga, care sunt incantati sa incheie acorduri comerciale cu Beijingul: multe din aceste state intampina dificultati in obtinerea de credit international, astfel incat se adreseaza bancii chineze pentru a beneficia de imprumuturi.

Tinand cont de actuala conjunctura economica mondiala, marcata de problemele unei crize fara precedent, America Latina pare sa se indrepte cu  entuziasm pe calea progresului tehnologic, fara sa fie silita sa urmeze schemele impuse de strategiile "imperialistilor americani", concluzioneaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.